Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвОтносно новите данни за злоупотреби с инфраструктурни проекти,

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвОтносно новите данни за злоупотреби с инфраструктурни проекти,
Коментари Харесай

Валери Найденов: Държавното строителство на пътищата ще излиза по-евтино

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Относно новите данни за злоупотреби с инфраструктурни планове, знаем, че преди избори се лапат мухи, хвърля се нещо такова, пък след това се оказва, че няма сестра. На мен ми харесва инхаус финансирането, доста неприятно е изпълнено, само че разкрива една доста добра вероятност. Това сподели журналистът Валери Найденов в „ Пресечна точка “ по Нова Тв.

Когато се появят огромни проблеми в пътищата и се отворят дупките, частните компании се съдят и се развихрят кавги, или ремонтират или строят по средата на лятото, сезон, по време на който не би трябвало да се строи. Този сериозен проблем ГЕРБ го заобиколи посредством директна поръчка посредством „ Автомагистрали “, на нея се дават пари, само че тя няма служащи и машини и ги взема от частни компании, добави Найденов.

Решението е просто, то е рационално. Ами държавна компания да има такива машини и такива служащи и да строи, тъй като това са наши пари, те са от налози. Така и по-лесно може да се управляват парите. Ако се дадат пътищата на частни компании, ще се загуби една сериозна част от парите, тъй като не може да се притисне частника. Но когато е държавна компания, ревизорът може да влезе когато и да е. Този надзор щеше да е по-добър, в случай че имаше почтена и демократична власт. По на ниска цена е държавното строителство на пътищата, сподели още Валери Найденов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР